Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /empatia-biomed.hu/index.php on line 9

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /empatia-biomed.hu/index.php on line 15

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /empatia-biomed.hu/config_mysql.php on line 7
Karitatív Tevékenységek

Szelíd, hatékony gyógymódok “gyógyíthatatlan” betegeknek!
Íratkozzon fel hírlevelünkre
e-mail címe segítségével!

 KARITATÍV TEVÉKENYSÉGEK / EMPÁTIÁVAL A FÜSTÖLGŐ DIÁKOKÉRT


Országos felhívás

Magyarországon minden 15. percben meghal valaki dohányzással összefüggõ betegségben. Így évente több mint 30.000 ember esik áldozatául a közegészségügy elsõ számú ellenségének: a XXI. század pestisének nevezett dohányzásnak. A nikotin egyelõre még legális drog, amely rövid idõ alatt a heroinhoz hasonló erõs függõséget alakít ki, s ettõl önerõbõl nem könnyû megszabadulni. A nikotin alattomos méreg, amely a cigarettafüstben lévõ közel 50 rákkeltõ anyaggal és a több ezer egyéb méreggel együtt jelentõsen sietteti a legsúlyosabb betegségek idõ elõtti megjelenésének kockázatát. A dohányosok az összehasonlító vizsgálatok szerint 20-25 évvel rövidebb ideig élnek.

Magyarországon a fiatalok átlagosan már 13 éves korban szoknak rá a dohányzásra, és kötnek életre szóló szövetséget késõbbi gyilkosukkal. A 16 évesek közel 30%-a már napi kb. 20 szál cigarettát szív. A lányok körében a dohányzás gyorsuló elterjedése rendkívül nyugtalanító, több iskolában „le is körözik” e tekintetben a fiúkat.
A családtervezés elõtt álló fiatalok figyelmét nem lehet elégszer felhívni a dohányzás magzatkárosító hatására, ezért ezt a hatékony segítséget országosan 25.000 diák számára még a gyermekáldás elõtt szeretnénk hozzáférhetõvé tenni. A csepeli székhelyû Empátia Biomed Gyógycentrumvilágviszonylatban is egyedülálló felhívása értelmében minden magyar közép- és felsõoktatási intézménybõl az elsõ 30 önként jelentkezõ diákokat jelentõs, 60%-os kedvezménnyel kezeljük.

A biofizikai orvoslás csúcstechnikáját alkalmazva a transcraniális mágneses stimulációval rendkívül gyorsan megszüntetjük a fizikai függõséget, ezért a leszokást nem kíséri lelki gyötrõdés, fizikai szenvedés, súlygyarapodás, vagy nikotinéhség. A mágneses rezonancián alapuló kezelés technikailag könnyen, gyorsan kivitelezhetõ, mindössze 1x1 órát vesz igénybe, ugyanakkor teljesen mellékhatásmentes. A kezeltek hasfalára ezután egy közel ötforintosnyi méretû mágnesezhetõ, speciális összetételû fémkorongot, ún. chip-et ragasztunk fel, amely 1 hónapon keresztül folyamatosan adja le a terápiás impulzusokat, és intenzíven szabadítja fel kötéseibõl a több ezer mérgezõ anyagot. A sikeres leszokáshoz acélos akaraterõre nincs szükség, de aktív, fegyelmezett együttmûködésre annál inkább. A szervezet minél gyorsabb méregtelenítése céljából a chip-es fenntartó kezelés során folyamatosan, legalább félóránként legalább egy pohár folyadék elfogyasztását kérjük.

Gyakorlati lebonyolítás: Minden tanintézményben egy kijelölt koordinátor szervezi és egyezteti az Empátia Biomeddel a kezelés részleteit, helyszínét, körülményeit. A kiszállás tervezésekor figyelembe kell venni, hogy egy biorezonancia-készülék „befogadó kapacitása” óránként 2 fõ dohányos, így 3 db. BICOM 2000-es készülékkel 30 fõ kezelését mintegy 6 órára lehet kalkulálni. A kezelést megelõzõen beszélgetésre, adatfelvételre, egészségügyi dokumentációra személyenként félórát szánunk.
Az elsõ hónap elteltével a tapasztalatok értékelése céljából nyilvános fórumot szervezünk, ahol nemcsak a kezelésen átesetteket, de a még bizonytalan diákokat, szülõket, sõt, pedagógusokat is szeretettel várjuk.

A szenvedélybetegségek ellen tiltásokkal nem lehet eredményesen harcolni, bár tudjuk, iskolákban tilos cigarettázni. A dohányos fiataloknak egyértelmûen érezniük kell, hogy erõfeszítéseink nem ellenük, hanem értük vannak. A dohányzás visszaszorításáért közös programokat, „Ne gyújts rá!” egészségnapokat lehetne szervezni, minél jelentõsebb hangsúllyal, ahol a leszokással járó elõnyöket (javuló sportteljesítmény, anyagi megtakarítás, stb.), ill. az egészségtudatos szemléletet példaképül kellene állítani az önmagukat felelõtlenül romboló, vesztükbe rohanó dohányosokkal szemben. Az USA-ban és a fejlett nyugati országok diákjai között már régen nem sikk, sõt, egyértelmûen szégyen a gyengeségüket, zavarukat rágyújtással leplezni. Hazánkban évente pályázatot írnak ki a középiskolásoknak a megelõzés, illetve a leszokás érdekében, továbbá az„Egészségesebb életért – füstmentes iskola” cím elnyeréséért. Bízunk abban, hogy felhívásunkhoz egyre több iskola, pedagógus, ifjúságvédõ, gyermekorvos, védõnõ, szülõ, civil szervezet csatlakozik.Érdemi elõrelépés csak a minél szélesebb összefogással lehetséges. 

A tapasztalatok szerint a kezelésre vállalkozók mintegy 90 %-a végleg leszokik a dohányzásról, javítva közérzetét, önbecsülését, egészségi állapotát és életkilátásait.

A dohányzás a szenvedélybetegségek elõszobája. Ne feledjük, hogy a dohánygyártó cégek a reklámtilalom ellenére a tizenéveseket veszik célba, és sátáni köntösben hálózzák be õket. A módszereik roppant kifinomultak, megnyerõek és hatásosak. Közvetlen hangvételû levelekben a gondoskodás, odafigyelés álarca mögött személyre szabott információkkal, akciókkal, nyereményjátékokkal kedveskednek. Remek hangulatú zenés bulikra hívják gyermekeinket, ahol kedvükre szórakozhatnak, élvezhetik a szabadságot, megvalósíthatják önmagukat, amit a lázadó korban lévõ gyerekek a szigorú, követelménytámasztó szülõk miatt esetleg nem tehetnek meg. Nem csoda, ha az ingyenes belépõknek, vagy a vonzó ajándékok csábításának nem tudnak ellenállni. A hatalmas profitból finanszírozott tökéletes marketinggel szemben csak a szeretetünkkel, gondoskodásunkkal, odafigyelésünkkel vehetjük fel némi eséllyel a harcot, bizalomerõsítõ, pozitív hangulatú, a leszokás elõnyeit középpontba helyezõ közös rendezvényeken. Mindannyian ismerjük a dohányzás hátterében húzódó lelki problémákat, amelyeket meg lehet beszélni pszichológusok, mentálhigiénés szakemberek bevonásával, és ráirányíthatjuk a figyelmet a valódi örömszerzési stratégiákra. Súlyosan tévednek, akik azt hiszik, hogy a dohányosok megmentését „Pató Pál urasan” halogathatjuk, hiszen máris kifutottunk az idõbõl. Tudom, ha nem a közvetlen családtagjaink körében követel áldozatot ez az átkozott cigaretta, amely egy igazi tömegpusztító fegyver, nehéz megérteni, hogy már a 24. órában vagyunk. Nincs idõ a tétovázásra, hiszen elérkezett a cselekvés ideje. A tét a lehetõ legnagyobb: gyermekeink és születendõ unokáink egészsége. Nekünk, szülõknek õk jelentik az életünk értelmét. Most senki nem lehet közömbös! Segítsünk nekik, amíg nem késõ, ha kell, akárszemélyes példamutatással. 

 EGYÜTT AZ EGÉSZSÉGESEBB JÖVÕÉRT!

 

Empátia Biomed Gyógycentrum. Minden jog fenntartva! 2013. (c)
Webdesign by NEXUS FILM MULTIMEDIA & DESIGN KFT.

+36 20 5522-898 

Bejelentkezés/Információ:
Látogatók: 74012