Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /empatia-biomed.hu/index.php on line 9

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /empatia-biomed.hu/index.php on line 15

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /empatia-biomed.hu/config_mysql.php on line 7
Események

Szelíd, hatékony gyógymódok “gyógyíthatatlan” betegeknek!
Íratkozzon fel hírlevelünkre
e-mail címe segítségével!

2013. 01. 25. Péntek:
TV2 MOKKA (Reggel a fél nyolcas hírek után):

Dr. Molnár György a műsor vendége! 

"NE GYÚJTS RÁ NAP!" November 3. csütörtöki napján:

Amerikai kezdeményezésre minden november 3. csütörtökén, vagyis 2016-ben november 17-én az egészségtudatos emberek, aktivisták igyekeznek a dohányosokat rávenni, hogy legalább egy napra függesszék fel káros szenvedélyüket a dohányzást. Titokban persze mindenki egy tartósabb füstmentesség reményében kampányol az egészség mellett. Ezzel a nemes gesztussal természetesen nemcsak az aktív,
hanem a közvetlen környezetükben lévő passzív dohányosokat is óvják a közel 4 000 különböző vegyi anyag, méreg káros hatásaitól.
 
Dohányos világban élünk! Ma Magyarországon 3 és félmillió fújja, 6 és félmillió szívja a cigarettafüstöt. Dohányzással összefüggő betegségben minden 15 percben meghal valaki, vagyis naponta 100, évente pedig közel 30.000 honfitársunkat veszítjük el értelmetlenül!

2011.04.26-án az Országgyűlés elfogadta a nemdohányzók védelméről szóló 1999. évi LVII. tv. módosítását. A törvény értelmében 2012.01.01-től tilos a dohányzás a munkahelyeken, vendéglátó helyeken, egészségügyi intézményekben, sőt már elkülönített helyeket sem lehet kijelölni dohányzásra.

2012. 04.01-től életbe léptek a pénzügyi szankciók, amelyek a vétkező magánszemélyeknél maximum 50.000 Ft, a cégeknél legfeljebb
2.5 millió Ft pénzbírságot jelentenek! A dohányzás széleskörű korlátozása új kihívások elé állítja a cégvezetést, hiszen a munkavállaló
dohányosok leszokásának a támogatása már nem csak egészségmegőrzés, baleset megelőzés, vagy tűzvédelmi szempontokból, hanem gazdasági megfontolásokból is releváns! A szigorú törvények ellenére a gyér ÁNTSZ ellenőrzések mellett tudomásul kell vennünk, hogy
a dohányzást korlátozásokkal, tiltásokkal, pénzbírsággal nem lehet jelentősen visszaszorítani. A szenvedélybetegeknek megbízható, hatékony segítség kell, mert a dohányzásról egyedül leszokni nehéz! 

Ma már van kiút! A korszerű, közel 100%-os hatékonyságú biofizikai módszerrel egyszeri 1 órás kezeléssel bárki könnyedén, nikotin megvonási tünetek ( idegesség, súlygyarapodás! ) nélkül megszabadulhat a dohányzás rabságából megközelítőleg 1 havi cigaretta áráért!

Az eredményes és végleges leszokáshoz NEM KELL AKARATERŐ!!! Az intenzív méregtelenítő program sikere érdekében a kiválasztás szerveit, a veséket kell "locsolgatni" legalább félóránként legalább 1 pohár (2,5 dl) vízzel! A szabadságuk visszaszerzéséért öntsenek tiszta vizet a pohárba! Senki nem lehet szabad, aki szemvedélyének rabja! Leszokásukhoz válasszák az eredetit, a megbízhatót!

 

            Szárnyaljanak füstmentesen, szabadon!


Május 31. Felhívás a Dohányzásmentes Világnapon!


Dohányos  világban élünk! A XXI. század „pestise”  világszerte kíméletlenül szedi áldozatait. Dohányzással összefüggő betegségekben  hazánkban közel 30.000 honfitársunkat veszítjük el értelmetlenül! A WHO minden év május 31-én felhívással fordul a dohányosokhoz, hogy legalább ezen a napon ne füstöljenek. A dohányzásellenes aktivisták megfogyva, megtörve kampányolnak a füstmentes, egészséges életmód mellett. Az  Empátia Biomed Gyógycentrum  2002 óta megszállottan küzd a  dohányosokért, a dohányzás ellen. Ma már van hatékony, járható kiút a dohányzás rabságából! A közel 100%-os eredményességű  biofizikai módszer  által  azonnali leszokás biztosítható, megvonási tünetek nélkül!

 

EGYÜTT AZ EGÉSZSÉGESEBB, FÜSTMENTES MAGYARORSZÁGÉRT! szlogenünknek megfelelően összefogásra buzdítok mindenkit, hogy a dohányzás következtében meglévő katasztrofális népegészségügyi helyzetünkön belátható időn belül együtt érdemben tudjunk javítani. Összefogásra szólítom fel  az egészségügyi kormányzatot, kórházakat, az alapellátásban dolgozó felnőtt- és gyermek háziorvosokat, tüdőgyógyászokat, kardiológusokat, foglalkozás-egészségügyi szolgálatokat, önkormányzatokat, ifjúságvédőket, egészségpénztárakat, az OEFI, az ÁNTSZ egészségnevelő referenseit, a tanintézetek vezetőit, alapítványokat és civil szervezeteket!

 

Az Országgyűlés 2011. 04. 26-án  elfogadta a nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól szóló  1999. évi XLII. törvény (XI.1.) szigorító módosítását, amely megtiltja a munkahelyeken  és zárt szórakozóhelyeken, így éttermekben, kocsmákban a dohányzást. A  2012.01.01-től hatályba lépő törvénymódosítás értelmében a türelmi idő után 04.01-től a dohányzási korlátozásokat megszegő magánembereket 50.000 Ft, a cégeket pedig 2,5 millió forint összeggel  büntethetik az ellenőrző hatóságok! A szabály szerint zárt térben a nyilvánosság számára látogatható helyeken nem lehet majd dohányozni, Emellett a nyílt térben is tilos lesz a dohányzás az egészségügyi és közoktatási intézményekben, illetve gyermekvédelemmel foglalkozó intézményeknél, sőt dohányzásra nem lehet kijelölni helyeket.   Az egészségtudatos nemdohányzók 2012-től már kevésbé válhatnak passzív dohányzás áldozataivá!

 

Az egészségügyi kormányzat, az önkormányzati testületek felelős vezetői által meghirdetett prevenciós stratégiai programok gyakorlati sikeréért elsősorban az  egészségügyi szolgálatok, az egészségügyi dolgozók felelősek. Éppen ezért nekünk mint zászlóvivőknek, személyes példamutatással a frontvonalon kell harcolnunk. A paradigmaváltást a dohányosokért, a dohányzás elleni ádáz küzdelemben nem lehet tovább halogatni,  NINCS  DE!!!A kifogások ideje lejárt! „Senki nem lehet szabad, aki szenvedélyének rabja!”


A  Magyar Kórház Szövetség
  koordinálásával élesszük újra a  „Füstmentes kórházakért” 
mozgalmat!  A gazdasági és morális válságban lévő egészségügyön belül a  kórházak  legyenek ebben a „sötét” időszakban a túlélés reményének világítótornyai! Mindannyian tudjuk, hogy ez a grandiózus, országos terv a belső megtisztulásról, ami egy valódi, gondolkodásbeli egészségügyi reform  bevezetője, elodázhatatlan. Ez az ügy nem pénz kérdése! Sürgősen vissza kell állítani a kórházak, mint egészségügyi „szentélyek” presztízsét, a betegek bizalmát példamutatással!

 

Együttműködő segítségét előre is köszönöm.

 

Tisztelettel,                                                                                               

Dr. Molnár György
igazgató főorvos 

  ESEMÉNYEK:
Empátia Biomed Gyógycentrum. Minden jog fenntartva! 2013. (c)
Webdesign by NEXUS FILM MULTIMEDIA & DESIGN KFT.

+36 20 5522-898 

Bejelentkezés/Információ:
Látogatók: 74012